2010. június 17., csütörtök

Tudatosan, egészségesen, gazdaságosan - Ötletek az okos családi életvezetéshez

Amikor egy fiatal nőből anya lesz, a nő figyelme akaratlanul is új dolgok felé fordul. Már nemcsak önmagáért, hanem egy kis "mikroközösségért" lesz felelős, amit úgy hívnak: CSALÁD. Ha ezt ügyesen, okosan teszi, a család királynőjének érezheti magát - övezve az apa és a gyerek(ek) elismerő szavaitól és jó közérzetétől.

Milyen kérdésekkel szembesül tehát ebben az időszakban egy édesanya? A legfontosabb talán, az hogy hogyan tehetem a legjobbat a családommal? Hogyan oldjam meg a főzést, ill. a családi étkezéseket, hogy azok finomak, egészségesek és nem mellesleg megfizethetők legyenek? Hol és mit vásároljak? Hogyan menedzseljem a háztartást a lehető legkisebb idő- és energiafelhasználással? Hogyan tudunk pénzt megtakarítani egy kis odafigyeléssel? Hogyan tudom átadni a gyermekemnek (és a páromnak), hogy vigyázzon a környezetére?

A kulcsszó a legtöbb esetben a tudatosság.

Tájékozottsággal, kis odafigyeléssel, a régről hozott "rossz" minták levetésével és új, okos szokások bevezetésével sokat tehetünk a saját magunk, a gyermekeink, a családunk, sőt a környezetünk egészségéért, jobb közérzetéért, kiegyensúlyozottabb mindennapjaiért.

Miért ne próbálnánk meg?

Beszélgessünk ezekről a hasznos és gyakorlatias témákról a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület munkatársával jövő szerdán, 2010. június 23-án 10 órától a Pöttöm baba-mama klubban.
Szeretettel várunk Benneteket!

Linkajánló:
www.csalan.hu

1 megjegyzés:

A hozzászólások moderálást követően válnak olvashatóvá.